Forsiden - Nerstad skole - barneskole i Sigdal kommune

Skoler og barnehager fortsatt stengt etter påske.

20200403_083530428_iOS

Elevene har ønsket hverandre en GOD PÅSKE, se de flotte tegningene.

Fredag 3.4 kom Kriseledelsen i Sigdal med beslutning om å opprettholde stenging av skoler og barnehager fram til og med 24.4. Elevene har i dag laget filmer, kort, tegninger og påskhilsen til hverandre. Vi ønsker å dele noen med dere også, god påske!

2020-04-04

Nerstad sitt eget stjernelag

stjernelag

Elever har laget flotte stjerner til oppmuntring.

Elevene har laget flotte stjerner i ulike former og farger. Tanken er at det skal være et symbol for at vi tenker på hverandre og tar vare på hverandre i denne tiden. Elevene har gitt de bort til noen, hengt de opp eller levert de oppe på Kommunehuset. Sammen er vi et stjernelag!

2020-04-04

Kommunedirektør Jostein Harm og beredskapssjef Henrik Mørch informerer

2020-04-03

Positive, arbeidsomme og flinke elever på Nerstad!

opp ned

En hverdag "snudd på hodet".

Vi ansatte på Nerstad visste hvor flotte, positive og dyktige elever vi hadde, men selv i en slik situasjon vi befinner oss nå, overrasker de stort! Vi er så stolte over hvordan elevene stiller klare til ny digital skoledag kl 09 hver morgen, og jobber jevnt og trutt gjennom formiddagen. Noen begynner litt tidligere på morgenen, men alle snakker en eller flere ganger med læreren sin hver dag. Vi legger ut noen bilder av en hverdag med praktiske oppgaver i hus og hjem, og fangst i søppelplukking i nabolaget.  Vi er stolte av de foresatte, som er flinke til å tilpasse hverdagen og ha gode rutiner for barna sine. De er positive og svært flinke til å følge opp barna i hjemmearbeidet, og har en god dialog med skolen. Sammen får vi det til!

2020-03-28

Råd om leik, samvær og felles aktiviteter

Det er en del spørsmål knyttet til regler for hvordan barn og unge kan treffes. Det er viktig å i størst mulig grad unngå fysiske møter, samtidig som vi veit at barn og unge har et behov for å være sosiale med hverandre.

2020-03-23

En hverdag hjemme med digital skoleundervisning

barnekreftdagen 2

Det minner kanskje ikke om en hverdag, men vi må sammen skape en god en!

Lærerne her på skolen jobber hjemmefra med å gi våre elever en så god undervisning som mulig. Det gjøres via digitale plattformer og kanaler som Showbie og Teams. Det er viktig for oss at hver enkelt elev har kontakt skriftlig og/eller muntlig med kontaktlæreren sin hver dag (1./2.klasse har fri onsdag). Et godt skole-hjem samarbeid er det viktigste å få til, og kommunikasjonen med dere foresatte vil først og fremst foregå via mobilskole.  Vi ønsker å ha en fast struktur på hjemmeundervisningen for elevene, så langt det lar seg gjøre for dere hjemme. Lærerne ønsker å starte opp dagen for alle klasser kl. 9,  lærerne er tilgjengelig for veiledning og undervisning fram til kl.12. De tar kontakt med elevene i dette tidsrommet, men følger opp senere om det ikke oppnås kontakt. Målet vårt er at elevene daglig, skal oppleve at læreren deres bryr seg, ser de og anerkjenner det hjemmearbeidet de har gjort.  Vi vet at dagene og tankene kan bli litt vanskelig av og til, da råder vi barna til å snakke med en voksen. Det kan være en av dere hjemme, lærer eller miljølærer. Vi minner også om barn og unges alarmtelefon; 116 111.

Sammen skal vi klare å få denne perioden som ligger foran oss, til å minnes noe positivt fra også, ikke bare negativt og utfordrende. Varme tanker fra ansatte på Nerstad skole.

2020-03-16

Alle skolene og barnehagene i Sigdal kommune er midlertidig stengt fra 13. mars.

Det er så langt (torsdag 12.mars) ikke påvist smittede personer i Sigdal. For å hindre og forebygge smitte har kriseledelsen besluttet å midlertidig stenge alle skolene Sigdal. Eierstyrene i de private barnehagene har bestemt seg for å følge kommunens vurdering, og stenger barnehagene fra samme dato. Dette er et alvorlig tiltak, men iverksettes da situasjonen er uavklart og smittespredningen i områdene i og rundt Viken er omfattende.

Skolene og barnehagene stenges fra 13.mars og inntil videre.

Elevenes undervisning ivaretas gjennom digital opplæring. Elevene skal benytte læringsplattformer, og får med seg PC/læringsbrett hjem.

Det oppfordres til at familiene så langt som mulig finner løsninger for hjemmesituasjonen, slik at helsepersonell kan fortsette å gå på jobb.

Informasjonsfilm om koronaviruset til barn og unge.

Generelt følger vi de de overordnede anbefalingene fra Folkehelseinstituttet

 

Følg med på kommunens nettside

Intern informasjon for Nerstad skole og sfo kommer ut via mobilskole og nettside.

2020-03-12

Alternativ skidag

IMG_9691

Vinteren og tradisjonell skidag ble ikke helt som forventet, men det ble aktiviteter på skøyter og inne i gymsal. Skiløypa fungerte som skøytebane og skolegården var fin å nøre bålpanne på. En fin soldag med blide og aktive unger!

2020-02-26

Godt nytt år!

IMG_0263

Oppstart 6.1.20

Vi ønsker alle elever og foresatte et riktig godt nytt år og gleder oss til å se dere tilbake i sfo og skole mandag 6.1.2020!

2020-01-02