Elever - Nerstad skole - barneskole i Sigdal kommune

Fagdag engelsk

I høst har 5.- 7. klasse hatt fagdag i engelsk. der hadde vi drama, skriveøkt og leseøkt. 7. klasse brukte halve dagen på å bake cookies. Trykk på overskriften for å få frem bildeserie.
2012-01-10

Møte med ordfører

Onsdag 7. september var 3 elever fra elevrådet sammen med Helen på kommunehuset, og møtte ordfører Kari Ask. De leverte bildene 5.- 7. klasse har tegnet i forbindelse med tragedien i Oslo og på Utøya.

2011-09-13

Skogtur høsten 2011

Fredag 2. september pakket store og små tursekken. Alle ble med på skogtur. Turen gikk fra Finnerudskogen og ned til skolen. 5.- 7- klasse gikk fra toppen, mens 1.- 4. klasse gikk fra Halvfartjern. Det var en fin tur i god temeratur, og sola dukket også opp utpå dagen. Elevene på Nerstad er sporty.

trykk på les mer for biledserie.

2011-09-13

1. klasse i fellesrom

Her er 1. klasse på fellesrommet!

2011-09-13

Felespilling og hoppetau i 4. klasse

4. klasse har i 4 uke hatt et samarbeidsprosjekt sammen med Sigdal kulturskole og Folkemusikksenteret. Som en del av musikkundervisningen har 4. klasse fått et lite innblikk i fela/fiolinen som innstrument. Folkemusikerne Lajla Renate Buer Storli og John Ole Morken har hatt ansvar for opplæringen.

I 2 uker nå har 4.- 7. klasse deltatt  i hoppetaukonkurransen; "Hopp for hjertet". 4. klasse har vært den mest aktive klassen på skolen.

2011-05-19

Ungt entreprenørskap

Vi i 7. klasse skal jobbe med SMART, et undervisningsopplegg fra Ungt entreprenørskap, i to uker. Vi skal bl.a. lære om hvordan vi kan gå frem hvis vi skal finne en løsning på en hverdagsutfordring og det å skape vår egen bedrift.

Noe av det vi skal lære om er å være oppfinner, finne og utvikle løsninger, hvordan bedriften vår bør fremstå (logo, kommunikasjon, markedsføring), lage prototype og utstilling.

Roger fortalte oss så fint om sin oppfinnelse: Ei brødfjøl som samler alle smuler. Vi fikk se den første prototypen han lagde på sløyden som 13-14 åring, helt til de han selger i dag. Han fortalte om produksjon, produktutvikling og at man noen ganger er tjent med å søke hjelp hos andre, for eksempel hos advokat i forhold til patentsøking og hos grafisk designer  for å få laget materiell.

Han fotalte at utviklingen startet med et hverdagsproblem: Alle smuler datt på gulv og lå på benken. Det var mye arbeid å rydde opp etter brødmat. Han har kjøpt et par maskiner som bidrar til å lage prooduktene. Noe blir produsert i Norge og noe i Tyskland.

STOR TAKK TIL ROGER FOR AT HAN KOM!

Flere bilder hvis du trykker på les mer

2011-04-05

Bispevisitas fredag 1. april

Fredag 1. april hadde vi skolebesøk av biskop Laila Riksaasen Dahl , prest Lise Kleven og prost Helge Norud. Elevene hadde forberedt underholdning. Du finner en bildeserie med flere av bidragene og elever når du trykker på les mer.

2011-04-05

Stasjonsarbeid 5.- 7. klasse onsdager

5.- 7. klasse jobber med stasjonsarbeid onsdager. Dagen starter med felles samling hvor en voksen har en presentasjon av en kjent person, med påfølgende spørsmål. Elevene er flinke til å svare. Utover dagen har de fysisk aktivitet, gitartime, læringsstrategi innlæring m.m.

Bildeserie åpnes i nytt vindu når du trykker på les mer og åpne bildeserie.

2011-04-05

Akedag 7. klasse

17. mars var 7. klasse i skileiken, for å avslutte skisesongen med aking og grilling. Alle sammen fant nye akemuligheter til venstre for skileiken og så ut som en flokk pingviner der de skled nedover på magen, med hodet først!

 

Vi hadde mye moro og glede sammen.

 

Vi er veldig imponerte over at de eldste på skolen er så flinke til å kle seg: Alle hadde votter, utebukse og hodeplagg! Flott!

Bildeserie hvis du trykker på les mer.

2011-03-28

Vinterball 2011

Elevene på 5.-,6.- og 7.trinn hadde pyntet seg og møtte forventningsfulle til vinterdans på skolen 24.februar. I år som tidligere år var vi heldige som fikk Helge Reistad til å spille til dansen. Elevene hadde øvd på både polonese, vals, swing og polka, og stolte foreldre fikk se sine håpefulle svinge seg på dansegulvet.

trykk på les mer for å få frem flere bilder

2011-03-28