Elever - Nerstad skole - barneskole i Sigdal kommune

Hyttetur 6. klasse

6.klasse på hyttetur. Dette var en tur med mange opplevelser og aktiviteter. Blant annet øving på og fremføring av rollespill og dikt, utforkonkurranse og skitur opp til Nattjernsåsen med kjøring ned i mørket. En trivelig tur for elever og voksne.

 

Se bildeserie når du trykker på les mer.

2011-03-28

Museumsbesøk

Torsdag 21.10. var 6. og 7. klasse på museum. Trykk på overskriften for mer tekst og bilde.
2010-10-27

Tema; Samer

 
 
 
Tema; Samer 6. og 7. klasse.
 
 
I forbindelse med at 6. og 7. klasse har jobbet sammen om temaet samer så hadde vi besøk av Marit Kemi Solumsmoen, som er same. Vi hadde en utrolig fin arbeidsøkt, hvor Marit viste og fortalte om samer, deres kultur og mye av deres håndarbeid. Marit er selv produsent av mange flotte produkter. Vi lærte bl.a. om hvordan skaller (samenes fottøy) ble laget av reinskinn og hvordan de ble fyllt med sennegrass, for å holde føtter tørre. Stor takk til Marit, som ville komme og bidra til at vår kunnskap om samene har forbedret seg mye!

 

2010-10-18

Hyttetur 7. klasse

7. klasse var til Vestfold for å se nærmere på livet i sjøen og fjæra. Sjøfugl har vi også studert! Stor takk til foreldre som gjorde det mulig. De var flotte sjåfører og husmødre som tok seg av mat og prat. Ungene var ivrige og fikk fanget flere fisk, mange krabber, reker, skjell og tang og tare. Vi var også ved Verdens Ende: Så på ferder fyr, snakket om fyrhistorie (vippefyr med bål i gamle dager). Så på byggematerialer (stein). Så fiskebåt som kom hjem etter dagens arbeid.

Trykk på overskriften for å få frem bildeserie.

2010-09-20