Velkommen til alle elever i 1.-7.kl - Nerstad skole - barneskole i Sigdal kommune

Tirsdag 12.5.2020 er elever i 1.-7.kl. tilbake på Nerstad skole.

Velkommen til alle elever i 1.-7.kl

I perioden fremover vil det være veldig viktig med gode smitteverntiltak, både fra skolens og hjemmets side. Den gode utviklingen fremover vil avhenge av at vi alle gjør en god innsats hvor vi følger rådene for smittevern. De tre viktigste faktorene er; elever og ansatte blir hjemme om de er syke, god håndhygiene og holde 1m avstand. Nedefor vil du finne mer innhold fra kommunens informasjon som bygger på FHI og UDIR sin informasjon. Vi legger ved bilder av plakater som henger oppe på skolen, i ganger og klasserom. 

Alle klasserom har nå fått egne vaskerenner, slik at god håndhygiene kan ivaretas. Kontaktlærer for hver klasse har delt ut informasjon som gjelder for tiltak i hver enkelt klasse. Opplæring og påminnelser rundt smitteverntiltak blir gjennomført hver dag. Kontaktlærer for hver klasse har gitt ut informasjon som gjelder for tiltak i deres klasse, ta kontakt om det er noe du lurer på. 1.-4.kl fortsetter sine skoledager og tider som tidligere. 5.-7.kl skal være på skolen 4 dager hver uke og ha en hjemmeskoledag. 

Se tidliger artikler for mer informasjon: 

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra
Kommunelege i Sigdal Marit Beate Smetbak forteller at det ikke er smitte i Sigdal. Hun understreker at elever som får vondt i halsen og hoster må holde seg hjemme. Ikke møt på skolen eller SFO hvis barnet ditt har feber. Nå går vi inn i pollensesongen, og det kan være flere elever som har allergi. Disse kan komme på skolen. Har du flere spørsmål om sykdom, så sjekk veilederen for skolen. Det er ekstra viktig at barna holder seg hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Hvis noen andre hjemme har luftveissymptomer eller fått påvist koronaviruset, skal dere ikke følge barna til skolen. Hvis barna blir dårlig på skolen, tar vi kontakt med foreldrene. Barna må hentes eller gå hjem fra skolen så fort som mulig.

På fritiden
Håndvask er like viktig hjemme som på skolen. Vask hendene før dere kommer på skolen, og med en gang dere kommer hjem. Barna bør helst omgås få andre barn på fritiden og da gjerne leke ute.

Skoleskyss
Hvis elevene tar skolebuss må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Det samme gjelder hvis elevene tar annen transport til skolen. Skoleskyss og offentlig transport bør unngås hvis det er mulig. 

Har dere flere spørsmål sjekk udir.no eller ta kontakt med skolen.  Velkommen tilbake til skolen.

IMG_0301.jpgIMG_0302.jpg20200424_151549015_iOS.png